✎ You are my blood type

1 - Skip the English

 

Caras Perpektiv:


Det irriterande ljudet av min ringsignal tog sig in i mitt huvud och jag snurrade runt i sängen och sökte med handen för att trycka på snooza, andra gången den ringde plockade jag upp mobilen och började kolla alla sociala medier som kunde ha uppdateras under natten, samtidigt som jag reste mig ur sängen och stoppade mina fötter i mina stora mysiga tofflor hörde jag steg utanför min dörr och sedan en knackning.

“ Är du vaken? “ frågade David mig, David var Luke och Jais pappa.
“ Ja “ mumlade jag och plockade med mig kläderna jag lagt i en hög på golvet igår och gick in i badrummet. Jag applicerade min foundation, puder, mascara och eyeliner i mitt ansikte och plattade mitt hår för att få mitt hår att sitta rätt. Tillsist satte jag på mig dem blåa shortsen och ett grått linne och till de satte jag över en beige kofta med ett par knästrumpor, jag drog på mig mina vita låga converse, tog mina böcker, mobil och hörlurar och satte sedan på mig ett par solglasögon.

Jag hörde en bil tuta och skyndade mig ner eftersom jag visste att det var Ariana som väntade i bilen för att skjutsa mig till skolan.

Jag gick ut på gatan och hoppade in i bilen med ett leende på läpparna, jag kände på mig att detta skulle bli en bra dag. Bilen började sakta rulla framåt.


Ariana stannade bilen på parkeringen som tillhörde skolan. Det var elever överallt, de flesta var påväg in i skolan eftersom vi började om bara några minuter. Jag tog mina saker och vi hoppade ut från Arianas vita Bmw hon fått på sina föräldrar på sin 16:onde födelsedag. Jag och Ariana fortsatte mot skolan och sedan in och mot våra skåp för att hämta materal som behövdes under de kommande lektionerna.

Våra skåp låg på olika delar av skolan, så vi skiljdes åt.

“ Ses på Engelskan “ sa Ariana och vände sig om och började gå åt ena hållet. Jag småsprang upp för trapporna till mitt skåp och låste upp och slog upp det med en lätt smäll och drog ut min mattebok och min svenska läxa som legat i skåpet sen jag fick de förra veckan. Jag började gå till lektionen och mötte Ariana på vägen dit.
Hon gick in i klassrummet mittemot det jag gick in i. Jag satte mig på en ledig plats så långt bak som möjligt och läraren kom in, med snabba steg. Hon la ner några papper och böcker på katedern och vände sig sedan mot eleverna.

“ Det är bara att fortsätta på gårdagens tal, jag kommer springa i mellan här, jag måste fixa lite saker men jag litar på att ni sköter detta “ jag skrev upp de två första svaren med hjälp av facit och fiskade upp min mobil ur bakfickan och kollade på den tills jag såg att vår lärare drog och sa att hon skulle vara tillbaka om en halvtimme, direkt reste jag mig och började gå ut ur klassrummet. Jag var dock inte den ända utan två andra killar också. Jag gick upp till cafeterian som fanns på övervåningen och satte mig på en av stolarna mittemot en av våra lärare. Eller ja det var en vikarie som var enormt skön och inte brydde sig ett dugg om man gjorde nått på lektionerna.
“ Hej Cara “ sa hon och log.

“ Hej “ sa jag, vi satt och pratade en stund och hon hjälpte mig med min svenska läxa innan jag såg att jag behövde gå tillbaka till lektionen. Jag gled in på min plats precis innan vår lärare kom hann komma tillbaka.

Läraren började prata om att hon hoppades att vi hade jobbat på, innan hon tillslut släppte oss.


Jag ställde mig vid de slitna skåpen som säkert används i flera år, och väntade på att Ariana skulle dyka upp. Jag såg henne en bit bort i korridoren och mötte hennes mörkbruna ögon och hennes fina leende.

Hon fick mig alltid på så bra humör, spelade ingen roll om vi bara pratade eller om vi gjorde något ett extremt tillsammans.

“ Vi skippar engelska va? “ viskade Ariana när hon gick förbi mig.

Jag blev inte förvånad över att hon sa det, även fast hon såg ut som en bra tjej som inte gjorde sådant så fanns det ändå en bad girl inom henne.

Jag nickade och skyndade mig efter henne ut från skolan.

Vi började gå till baksidan av skolan där det var en bänk som man kunde sitta på.

Vi gick runt hörnet och såg att det redan satt några där, Jai och Luke.

“ Så vad gör ni här? “ sa jag och gled ner bredvid Luke på bänken, Ariana satte sig bredvid Jai.

“ Vi blev utskickade från lektionen “ skrattade Jai.

“ Vad gör ni själva här? “ sa Luke.

“ Vi orkade inte med engelskan “ sa Ariana.

Det bildades en tystnad mellan oss alla, jag mötte Arianas blick och vi började genast skratta.

“ Vad? “ sa Jai och Ariana skakade på huvudet.

Jag såg tydligt att det var något mellan Jai och Ariana, de var inte bara vänner.

Jag vred huvudet och mötte Lukes blick som också små log och tittade på Jai och Ariana.

“ Så vad ska vi göra? “ sa Jai antagligen för att han visste vad alla tänkte på. Jag ryckte på axlarna,

“ Jag vill bada “ sa jag

“ Då går vi och gör de “ sa Jai och alla reste sig. Den närmaste badplatsen låg bara runt fem minuter härifrån så vi gick i med snabbt steg ditåt. Ariana och Jai gick hela vägen en bit bakom och höll på med varandra, de knuffades och verkade tycka om varandra väldigt mycket.

Så fort vi kom till bryggan la jag bort min mobil på en gammal träbänk precis bredvid, så den skulle undvika att få vatten på sig. Jag gick sakta ut på bryggan för att känna på vattnet när jag kände två armar i min sida och jag flög mot ytan.

Jag simmade upp i det iskalla vattnet som jag mer än gärna hade undvikt att bada i just nu. På bryggan stod Luke med världens största leende, jag hävde mig upp på bryggan och tog tag i hans ben, men han var alldeles för stark för att jag skulle kunna få i honom.

Jag och Luke hade en stark relation, jag kunde säga precis allt till honom och jag hoppades också att han kunde säga allt till mig.

Jag gjorde ett tappert försökt att putta i honom igen när jag kommit upp på benen, men han stod kvar precis lika stadigt som förut. Han skrattade högt åt mig när jag insett att jag inte skulle få i honom.
“ Jag hatar dig “ sa jag och skrattade. Han kollade besviket och argt på mig, han lyckades sådär med sin fejkade min. Han tog ett steg mot mig och lyfte upp mig i sin famn, jag sprattlade och försökte komma mig ur hans grepp så gott som de gick. Men han släppte i mig i vattnet ännu en gång.

Han skrattade mer än den första gången, jag sträckte upp min blöta hand för att han skulle dra upp mig ur vattnet, vilket han lätt gjorde. Jag tittade bak på Jai och Ariana, det satt på bänken där jag lagt min mobil, man kan säga att de halvt åt upp varandra, Jais händer var över hela henne. Luke hade också lagt märke till dem och skakade på huvudet medan han log lite.

“ Skaffa ett rum “ mumlade Luke och jag skrattade. Jag stod och huttrade vid bryggans kant, jag kände något läggas över mig och jag tittade sakta upp och såg att Luke lagt sin munktröja över mig så jag log tacksamt och drog upp dragkedjan.

“ Ska vi gå hem? “ sa jag och Luke och jag började gå upp för trappan som ledde tillbacka till gångvägen.

På vägen tog jag tag i Ariana och drog med henne upp, Jai följde såklart med då.


Vi började närma oss vårt hus där det stod ett flertal bilar utanför.

“ Vet du vilka de är? “ frågade jag Luke. Jai och Ariana hade gått hem till henne.
“ Ingen aning “ sa han och vi gick upp mot huset, för att se vem som var här.

“ Hallå? “ ropade jag och klev ur mina skor och ställde in dem i garderoben och gick sedan in i köket där jag kunde höra flertals med röster. Det satt ungefär 4-5 män och även 2 kvinnor runt vårt köksbord. Jag kollade fundersamt på David som gav mig en blick att gå därifrån. Jag ryckte på axlarna och började gå till mitt rum, på vägen dit tog jag upp min mobil och ringde till mamma.

- Hallå?

- Vart är du? frågade jag.

- Handlar, när du ändå ringer kan jag ju fråga om du eller någon av killarna ville ha något speciellt.

- Eh, jag vill ha redbull. Jag kan kolla om Luke vill ha något, men Jai är hos Ariana.

Jag tog bort mobilen från örat.

“ Luke! “ ropade jag, hans steg hördes i korridoren utanför.

“ Mm? “ sa han och ställde sig i dörröppningen, han var fullt fokuserad på sin mobil. Men jag var nästan säker på att han ändå hörde vad jag sa.

“ Mamma undrar om du vill ha något, hon är och handlar “ sa jag och Luke lyfte äntligen sin blick från mobilen och mötte mina ögon.

“ Chips “ sa han och jag nickade och satte tillbaka telefonen mot örat igen.

“ Han vill ha chips “ sa jag och jag kunde höra mamma hm:a.

- Förresten vilka är det som är där nere med David sa jag medan jag öppnade en bok som låg i min ända flyttkartong, när jag upptäckte att det var en bok från skolan stängde jag den snabbt och la tillbaka den i kartongen där den legat.

- Det är Davids jägarkompisar “ sa hon och jag rynkade på ögonbrynen. Jag orkade inte fråga något om det eftersom jag visste att mamma skulle komma med något långt svar som jag ändå inte skulle orka lyssna på.

- Okej, men vi ses hemma “ sa jag och tryckte bort samtalet.


Mina möbler var de ända som inte hade kommit ännu, så det fanns inte direkt något jag kunde göra i mitt rum. Uttråkat gick jag in i Lukes rum, han satt i sin soffa och spelade något på tv:n.  
“ Kan jag låna din dator? “ frågade jag så snällt jag kunde, han nickade och pausade sitt spel och reste sig upp, han plockade upp sin Macbook från en väska och skrev in sitt lösenord, han räckte mig den sedan.

Jag hade varit dum och lagt min i en flyttkartong och inte i en väska som Luke gjort.

Jag tog datorn och gick tillbaka in på mitt rum igen och slog mig ner på min säng. Jag klickade in på Youtube och startade ett nytt videoklipp som kommit upp i mitt flöde.

Efter några minuter gled min dörr sakta upp och jag bröt blicken från datorn till dörren,

Mamma kom in och la ner ett fyrpack med redbull och sedan en låda med jordgubbar.

“ Tack snälla “ sa jag och hon log och tog ur en redbull ur kartongen.

“ Jag antar att Luke kommer vilja ha en “ sa hon och gick ur mitt rum igen.

Jag hörde en bil tuta och David ropa något som var omöjligt att förstå, jag reste mig och tittade ut genom fönstret. Det var den sista flyttbilen med mina saker som kommit.


Förlåt, Förlåt, Förlåt för ett så sent kapitel, men vi har haft problem med blogg.se, det har inte gått att ladda upp bilder eller att publicera inlägg. Men nu hoppas jag äntligen att de funkar. 

3 kommentarer till nästa kapitel

 

 

Postat av: Emmy

Skulle du vilja göra ett länkbyte med mig? :) kram

Svar: Ja det kan vi gärna! När ska vi göra det? :)
Justinbdrew

2014-06-16 @ 13:00:12
URL: http://justindrewnovell.blogg.se
Postat av: Emmy

Vi kan fixa det nu! Om de går bra? :)

Svar: Ja det funkar super!
Justinbdrew

2014-06-16 @ 14:17:50
URL: http://justindrewnovell.blogg.se
Postat av: Emmy

Jag har fixat det! :)

Svar: Jag laddar upp bilden till vårt såfort de går :)
Justinbdrew

2014-06-16 @ 15:50:15
URL: http://justindrewnovell.blogg.se
Postat av: ebba

Jätte bra:)

2014-06-16 @ 22:55:34
Postat av: Emelie

Jätte bra! :)

2014-06-19 @ 14:42:15
Postat av: Emma

Såååå bra :)

2014-06-20 @ 14:11:36
Postat av: Emma

Såååå bra :)

2014-06-20 @ 14:11:36
Postat av: Emma

Såååå bra :)

2014-06-20 @ 14:11:37
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: